Judo en Jiu-jitsu vereniging sinds 1977

Verslag kamp Haju

In het weekend van 6, 7 en 8 september zijn we weer gezellig op judokamp geweest. Deze keer gingen we naar De Mortel. Om 17.45 uur werden de judoka’s op het Kerkplein verwacht en om 18.00 uur zijn we vertrokken.  Het weer was gelukkig goed en de verwachtingen voor het weekend waren ook prima. Na een tochtje van een half uur kwamen we aan in De Mortel. Daar moesten eerst de slaapplaatsen geregeld worden en de luchtbedden opgeblazen, maar na een klein uurtje was dat geregeld en gingen de ouders weer naar huis. De kinderen werden bij elkaar geroepen en de spelregels van het weekend werden bekend gemaakt. Door middel van een spelletje hebben de kinderen  met elkaar kennis gemaakt en werden ze in groepen verdeeld. Daarna zijn we voor de eerste keer naar het bos geweest en hebben we levend stratego gespeeld. Dat is leuk en blijft leuk. In het donker weer terug naar het kamp en nadat we nog wat spelletjes gedaan hadden, was het tijd voor de broodjes knak en gingen we naar bed. Geslapen werd er niet tot vroeg in de morgen, maar de tijd tikt door en dus moesten we er toch uit. Onze trainer Gertjan was ondertussen gearriveerd voor de ochtendgymnastiek en ondertussen was het ontbijt klaar. We hebben lekker buiten ontbeten want het weer was prima.

Daarna zijn we weer naar het bos gegaan en hebben we lekker spelletjes gespeeld. De kinderen gingen weer verder met hutten bouwen. Ze wilden het liefst de hele dag in het bos blijven, maar de tijd tikt verder en Jan had de broodjes hamburger al weer klaar, dus terug naar ons verblijf. Na de broodjes met hamburger en knaks hebben we spelletjes gedaan op het grasveld. Het waren leuke spellen. De meeste kinderen hadden alleen maar zin om verder aan de hutten te bouwen, dus mochten ze nog even naar het bos. Daarna was het alweer tijd voor de frietjes. Na het eten nog even naar het bos geweest en ondertussen werden de voorbereidingen getroffen voor het kampvuur. We hebben fijn rond het kampvuur gezeten en hebben gezellig zitten kletsen en marshmallows gegeten. De meeste kinderen waren nu toch wel moe en een voor een gingen ze naar bed en de leiding ook.

Zondagmorgen weer redelijk op tijd eruit. Eerst weer ochtendgymnastiek en daarna kregen we weer een lekker ontbijt buiten. Heerlijk is dat buiten eten. Daarna hebben we alle spullen bij elkaar gezocht en buiten gezet. We zijn weer naar het bos geweest en daar hebben we weer spelletjes gedaan. Terug bij de boerderij was de leiding al klaar met het poetswerk en hadden ze ondertussen lekkere pannenkoeken gebakken. Heerlijk.

In de loop van de ochtend kwamen er alweer enkele ouders om hun kinderen op te halen en hebben ze nog even op het grasveld gespeeld. Rond de klok van drie waren we weer allemaal terug in Haps en konden we terugzien op een geslaagd judokamp. De meeste judoka’s waren weer voor een kamp volgend seizoen, dus we gaan er weer voor.

Iedereen, die heeft meegeholpen om er een geslaagd weekend van te maken, hartstikke bedankt, het was erg leuk.